در گفت و گو با مینو اصلانی، امیرحسین شفیعی و محمود فرهنگ به کارکردها و دستاوردهای کنگره ملی 2000 شهید هنرمند پرداخته شد.
اصلانی مسئول بسیج جامعه زنان:
کنگره شهدای موسیقی می تواند الگوی مناسب و جایگزینی برای موسیقی باشد
موسیقی ملی و ارزشی می تواند در خدمت بیان ارزش های انقلاب اسلامی باشد و الگوی مناسب موسیقی ایرانی اسلامی در کنگره شهدای عرصه موسیقی ارائه شود.
به گزارش روابط عمومی کنگره ملی 2000 شهید هنرمند؛ مینو اصلانی مسئول بسیج جامعه زنان گفت: کنگره شهدای موسیقی که توسط بسیج هنرمندان برگزار شد نشان داد که می توان جشنواره ای با کیفیت و شایسته را پیش بینی کرد که هم ارزش های کشور و نظام و انقلاب اسلامی حفظ شود و هم اینکه کار درخوری به مخاطب ارائه شود.
وی افزود: ما در کشور تا به حال برای کنسرت و جشنواره های موسیقی الگوی ملی و بومی نداشته ایم که این یک خلأ جدی است.
وی با بیان اینکه موسیقی ملی و ارزشی می تواند در خدمت بیان ارزش های انقلاب اسلامی به خصوص برای نسل جوان باشد افزود: جشنواره موسیقی بسیج هنرمندان نشان داد که می توان جشنواره ای با کیفیت و شایسته را پیش بینی کرد که هم ارزش های کشور و نظام و انقلاب اسلامی حفظ شود و هم اینکه کار درخوری به مخاطب ارائه شود.
اصلانی با اشاره به اینکه این جشنواره هم تنوع داشت و هم کیفیت و هم استاندارد های موسیقی در آن لحاظ شده است ادامه داد: جشنواره شهدای هنرمند جشنواره ای مخاطب پسند و جوان پسند بود که همه شاخص های موسیقی خوب در آن خودنمایی می کرد.
مسئول بسیج جامعه زنان تأکید کرد: اگر بر روی این جشنواره کار شود می توان از آن به عنوان یک الگو و نمونه برای برگزاری کنسرت ها ارائه داد تا دیگر آن تنش هایی که جامعه با موسیقی دارد به وجود نیاید.
وی اظهار داشت: مردم ما با کنسرت هایی که اخیرا در برخی از شهر ها برگزار می شود به دلیل ماهیت ضد ارزشی آنها و نوع برگزاری و به دلیل اینکه ارزش های انقلابی و دینی در آنها رعایت نمی شود مشکل دارند و اینها را بر نمی تابند.
اصلانی در خاتمه گفت: نمونه این جشنواره ها و کنسرت ها که با نام شهدا برگزار شد واقعا می تواند الگوی مناسب و جایگزینی برای موسیقی باشد و بسیج هنرمندان باید در مورد الگوسازی این قضیه و ابعاد مختلف آن کار کند و به عنوان یک کنسرت استاندارد مدل و الگو را ارائه کند.
امیرحسین شفیعی:
کارهای روی زمین مانده در حوزه تئاتر دفاع مقدس فراوان است
به آن شکل که در حوزههای دیگر فرهنگی و هنری و از جمله ادبیات به موضوع دفاع مقدس پرداختهایم، حوزهای همچون تئاتر مورد توجه قرار نگرفته است؛ زندگی شهدای انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی، ظرفیت فراوانی برای دراماتیک شدن دارند و باید کوشش کرد که هنر تئاتر با موضوع دفاع مقدس شکوفا شود.
امیرحسین شفیعی، در گفتوگو با روابط عمومی کنگره ملی 2000 شهید هنرمند گفت: در برابر 14 پیشکسوت تئاتری که در این مراسم از آنها تجلیل به عمل آمد، فردی کوچکی هستم که تصور میکنم حق نبود این تجلیل از من صورت گیرد، اما به نظر دوستان احترام میگذارم.
وی گفت: خوشحالم که علاقهمندی من به هنر تئاتر در کودکیو در مواجهه با اثر نمایشی که اتفاقاً یکی از هنرمندان شهید بازیگر آن بود ایجاد شد؛ 8 ساله بودم که در شهرستان ورامین به تماشای یک تئاتر عروسکی رفتم که بازیگر و کارگردان آن مختار سالمی بود؛ رزمنده شهیدی که بعدها درجه رفیع شهادت نائل آمد و اتفاقاً قرار است در مراسم پایانی کنگره 2 هزار شهید هنرمند از خانواده او نیز تجلیل شود.
کارگردان نمایش محیطی «دریادلان» با موضوع شهدای غواص تصریح کرد: قطعاً برگزاری کنگرههایی همچون «ملکوتیان صحنه» روحبخش خواهد بود و طراوت و نشاط خاصی را در میان فعالان عرصه تئاتر دینی و ارزشی به وجود میآورد و قطعاً مسئولان و مدیران فرهنگی و هنری را بیشتر به این امر متوجه میکند که باید از ظرفیتهای ناب هنرهای نمایشی در تبیین و ترویج مفاهیم ارزشمند فرهنگ ایثار و شهادت نهایت استفاده را کرد.
مدیر دفتر تئاتر خیابانی مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری گفت: در حوزه ادبیات دفاع مقدس و پایداری طی سالهای اخیر فعالیت خوبی را از سوی نویسندگان و کارشناسان ادبی شاهد هستیم که منجر به تولید و چاپ کتابهای زیادی در قالب خاطرات و مشاهدات شده است و جا دارد که این آثار با توجه به ظرفیتهای دراماتیکی که دارند تبدیل به آثار نمایشی و سینمایی شوند.
وی در پایان افزود: واقعیت این است که با وجود کارهای مؤثری که در این زمینه به انجام رسیده است، اما همچنان در حوزه پرداخت نمایشی به موضوع دفاع مقدس و شخصیتهای تأثیرگذار آن کمکار بودهایم و باید شرایط مساعدی برای فعالیت هنرمندان حوزه تئاتر دفاع مقدس برای تولید و به روی صحنه بردن آثار نمایشی با موضوع انقلاب و دفاع مقدس فراهم شود.
محمود فرهنگ:
همچنان رویکرد در فضای هنری کشور سنخیتی با مضامین ارزشی ندارد
همچنان فضای حاکم بر فرهنگ و هنر کشور منجر به رویکردهایی میشود که اولویت را با اموری میداند که شاید چندان سنخیتی با مضامین انقلابی و ارزشی نداشته باشد؛ در حالی که باید از نگاه مناسبتی به این موضوعات اجتناب کرد و هنر ایثار و شهادت را در اولویت قرار داد.
محمود فرهنگ، یکی از هنرمندان تجلیل شده کنگره «ملکوتیان صحنه» در گفتوگو با روابط عمومی کنگره ملی 2000 شهید هنرمند گفت: برگزاری کنگره ملی 2 هزار شهید هنرمند جریانی است که موجب میشود قشری از شهیدان انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و حتی هنرمندانی که در جریانات اخیر در صحنههای بینالمللی و به ویژه در دفاع از حرم اهل بیت(ع) در سوریه و عراق در مقابله با جریانات تکفیری به شهادت میرسند مورد توجه قرار گرفته و به درستی به مردم معرفی شوند.
وی ادامه داد: نه تنها نیاز به برگزاری این کنگره به ویژه در بازشناسی هنرمندان عرصه هنر فاخر تئاتر داشتیم، بلکه این روند باید به عنوان جریانی پویا و مستمر در سالهای بعد نیز تداوم یابد و هر ساله به معرفی و تجلیل عدهای دیگر از هنرمندانی که شاید در گمنامی در حال انجام رسالت خطیر خود هستند منجر شود.
فرهنگ تصریح کرد: به نظرم سازمان بسیج هنرمندان و دیگر نهادهای برگزارکننده چنین کنگره عظیمی باید علاوه بر تجلیل و نکوداشت هنرمندانی که در راه و مسیر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در تلاش هستند، به ایجاد امکان برای جامعه هنری به ویژه تئاتر به منظور تولید آثار فاخر در حوزه دفاع مقدس، انقلاب اسلامی و فرهنگ ایثار و شهادت یاری رسانند.
مدیر کانون تئاتر دینی گفت: اینجانب و 14 فرد دیگری که در کنگره «ملکوتیان صحنه» به عنوان هنرمندان فعال در زمینه تئاتر دینی و ارزشی مورد تجلیل قرار گرفتیم، نمایندهای از خیل عظیم هنرمندان مستعدی هستیم که به شرط حمایت و فراهم آمدن تسهیلات و امکانات مناسب و به موقع قادر خواهند بود آثار ماندگاری در این حوزه تولید و به منصه ظهور برسانند که آوازه بینالمللی نیز داشته باشند.
فرهنگ افزود: متأسفانه همچنان نگاه به تولید آثار فرهنگی و هنری در حوزه فرهنگ ایثار و شهادت مناسبتی و مقطعی است و در طول ایام سال جاری و ساری نیست؛ این در حالی است که فضای فرهنگی و اجتماعی جامعه ما در تمامی ایام سال خلأ چنین دیدگاهی را حس میکند و باید به فکر تأمین نظر مخاطبان با تولیدات انبوه فرهنگی و هنری و صدالبته با رعایت همه اصول فنی و توجه به کیفیگرایی بود.
کارگردان نمایش عاشورایی «خورشید کاروان» در پایان تأکید کرد: گاه فضای فرهنگی و هنری در جامعه اولویتهای دیگری را مطرح میکند که منجر به تغییر رویکرد مسئولان و هنرمندان شده و به موضوعات و مضامینی که گاه تجانسی با فرهنگ ایران و اسلامی میشود ندارد، میپردازند؛ این امر به عنوان یک آسیب محسوب شده و خطر بزرگی را متوجه فرهنگ و هنر انقلاب میکند و مسئولان و همچنین هنرمندان این مهم را در نظر داشته باشند که همواره باید فرهنگ و هنر ارزشی و انقلابی در اولویت نخست باشد.